Informasjon om avfallshentingen 2020

Lurer du på hva som skjer med avfallshentingen på nyåret, finner du tømmekalenderen og viktig informasjon her.

Appen «Min renovasjon», som du finner mer info om lenger nede, er nå operativ for den nye kommunen. Alle fra "gamle Lyngdal" må også laste ned appen og legge til sin adresse på nytt for at den skal fungere.

• Husk at beholderne skal stå synlig og lett tilgjengelig for renovatøren.
  • Ved snø og glatte veier må du brøyte og strø, slik at renovatøren får uhindret tilgang til din beholder.

Renovasjonsselskapet minner også om at glanset papir (gavepapir) er restavfall og ikke papiravfall.

Matavfall leveres i grønne matavfallsposter, og ikke i handleposer.

Tømmekalenderen for 2020 blir distribuert med Posten til alle husstander i Lyngdal kommune. Men det anbefales å laste ned appen "Min renovasjon". Se mer info under.

Appen «Min renovasjon»

Har du spørsmål om ditt abonnement eller vil melde avvik på avfallshentingen, benytter du enklest appen «Min renovasjon». Avviksmeldinger må sendes innen tre dager.

Appen min renovasjon-gj.png

Via appen finner du også tømmekalenderen, samt oversikt over gjenvinningsstasjoner og returpunkter. Via appen mottar du varsler fra renovasjonstjenesten, og du kan selv sende meldinger og bestille ekstra tjenester.

Velg kommune og legg deretter inn rett adresse, eller gårds- og bruksnummer, og du er i gang.

Appen kan lastes ned fra App Store eller Google Play.

Tømmekalenderen

Som nevnt over finner du enkelt tømmekalenderen og andre tjenester via appen «Min renovasjon». Men den er også tilgjengelig via knappelenken under.

Tømmekalenderen

Ny renovasjonsordning for Audnedal

Fra nyttår er det ikke lenger Maren, men Renovasjonsselskapet for Farsund og Lyngdal (RFL) som tar seg av søppelhåndteringen i tidligere Audnedal kommune. Dette innebærer en del endringer. Les mer om det via knappelenken under.

Endringer i renovasjonsordningen

Bruk fettvett

Desember er høysesong for god mat og drikke. Men dessverre også høysesong for å skylle mye fett fra matlaging og matrester ut i vask og toalett. Noe som gir rottene god grunn til å bosette seg i avløpssystemet, der de lever godt på ribbefett og annet snadder. Noen gode råd om "fettvett" kan du lese via knappelenken under.

Julemat og rotter

Renovasjonsselskapet for Farsund og Lyngdal (RFL)
Skjolnes avfallsplass, Farsund
Skjolnesveien 90, 4550 Farsund