Digital registreringsplikt ved innreise

For å bedre smittekontrollen, besluttet regjeringen før jul at alle som reiser til Norge må registrere seg elektronisk. Fra og med 2. januar var det digitale reiseregisteret operativt.

Det er nå slik at man plikter å registrere seg digitalt før innreise til Norge. Ved grensepassering må man kunne vise til denne digitale registreringen, samt en negativ test som er under 72 timer gammel.

Innreisekarantenen er nå 7 døgn dersom man kan fremlegge to negative tester etter ankomst. Den første innen 24 timer, og den andre på dag 7.

Den som velger å ikke teste seg, ilegges 10 døgns karantene.

«Ved grensestasjonene bruker man i all hovedsak hurtigtester. Disse er ikke like presise som PCR-testen, standardtesten som sendes til analyse. Det er et krav at test nummer to skal være PCR-test», opplyser kommuneoverlege i Lyngdal, Henriette Pettersen.

Kommuneoverlegen og smittevernteamet ble tirsdag 5. januar innført i det nye digitale reiseregistreringssystemet.

«Nå kan vi til enhver tid se hvem som ankommer kommunen og fra hvilke land de kommer. Og det er ikke få. Bare i løpet av de fem første døgnene etter nyttår ble det registrert nærmere 30 innreisende fra ni ulike land», sier hun.

Staten har bedt kommunene skalere opp, slik at første test ved hjemkomst skal kunne tas i egen kommune.

«Ettersom teststasjonen i Lyngdal i utgangspunktet er stengt i helgene og på kveldstid anmoder vi likevel hjemreisende om i størst mulig grad å teste seg på grensen ved ankomst. Men vi vil jo imøtekomme nødstilfeller. Dessuten er det heller ikke alle grenseoverganger som har teststasjon», sier kommuneoverlege Henriette Pettersen.

Via knappelenken under kan du lese hva regjeringen skriver om digital reiseregistrering. Knappelenken nederst er til nettstedet hvor du kan registrere deg.

Digital innreiseregistrering

Direkte til digital registrering