Farevarsel om stormkast

Meteorologisk institutt (MET) har sendt ut oransje farevarsel om svært kraftige vindkast på Agder gjeldende fra kl. 07 fredag morgen, 19. november.

Vinden er vestlig og MET informerer at det må forventes kastevinder i dalstrøkene. Slike kastevinder kan være svært kraftige og ha stort skadepotensial. De kraftigste vindkastene vil være på omkring 25-30 meter i sekundet, som er full storm.

• Lyngdal kommune oppfordrer innbyggerne til å sikre løse gjenstander, lade mobile enheter og unngå å oppholde seg på steder utsatt for trefall. Vinden vil være sterkest midt på dagen og avta mot kvelden.

Det er risiko for strømbrudd og bortfall av elektronisk kommunikasjon.

Framkommelighet kan bli redusert som følge av trefall.

Via lenkene under finner du farevarselet og nyttig informasjon om egenberedskap.

Oransje farevarsel 19.11.21

Tips om egenberedskap