Smittestopp-appen lagt ned

Folkehelseinstituttet (FHI) melder onsdag 10. august at de har avviklet Smittestopp-appen, og at alle brukere kan slette den.

Folkehelseinstituttet (FHI) melder onsdag 10. august at de har avviklet Smittestopp-appen, og at alle brukere kan slette den.

Smittestopp, en mobilapp som ga beskjed om mulig smitte til nærkontakter, ble lansert i ny versjon i desember 2020. Appen har vært lastet ned over 1,3 millioner ganger. Etter at anbefalingen om å teste seg og å varsle nærkontakter ved smitte falt bort, oppfordret FHI i mars brukerne til å skru av appen. Brukerne ble samtidig oppfordret til å beholde den på telefonen slik at den raskt kunne skrus på igjen. Men onsdag 10. august 2022 meldte FHI på sine hjemmesider at appen er avviklet, og at brukerne nå kan slette den.

– Den viktigste grunnen til at vi legger ned Smittestopp er at testing og smittesporing ikke lenger er like aktuelt eller sannsynlige fremtidige tiltak. Befolkningen er godt beskyttet mot alvorlig sykdom. Da er det riktig å kutte kostnader og avvikle løsninger som ikke lenger har noen nytteverdi, sier assisterende direktør ved FHI, Gun Peggy Knudsen.

Smittestopp app skjermdump IMG_2536.png
Hvis du nå åpner FHI-appen Smittestopp får du melding om at den er nedlagt.

 

Sist endret: 08.04.2024