Fornyer TV-aksjonen

Positive erfaringer høstet under pandemien gjør at komiteen for årets TV-aksjon i Lyngdal for fullt tar steget inn i den digitale tidsalder.

Helt slutt på de tradisjonelle bøssebærerne blir det ikke, men i hovedsak oppfordres nå kommunens innbyggere til å støtte TV-aksjonen gjennom elektroniske betalingsformer.

– Under pandemien var vi jo avskåret fra å kunne gå fra dør til dør, grunnet smittevernhensynet. Da oppfordret vi folk til å støtte TV-aksjonen gjennom Vipps eller andre former for elektronisk betaling. Det hadde vi veldig positive erfaringer med. I tillegg er det mye mindre krevende å organisere rent ressursmessig. Å dra i gang TV-aksjonen er et stort organisatorisk løft som krever et betydelig antall frivillige hjelpere. De personene blir det vanskeligere og vanskeligere å få tak i. I tillegg er det blitt slik at folk nesten ikke har kontanter lenger. Hele 80 prosent av det som gis til aksjonen kommer uansett elektronisk, så det å gå rundt på dørene med bøsser for å samle inn penger hører mer eller mindre fortiden til, slik samfunnet har utviklet seg, sier koordinator for den lokale innsamlingskomiteen i Lyngdal, kultursjef Jan Seland.

Du kan bestille bøssebærer

Noen bøssebærere skal likevel være i aksjon, som besøker dem som ønsker å få en person med innsamlingsbøsse på døren. Du kan rett og slett bestille en bøssebærer. Eldrerådet i Lyngdal stiller seg til disposisjon for å være bøssebærere i beredskap.

– Fortsatt er det personer som ikke har muligheten til å overføre penger digitalt, og da må det være en anledning også for dem til å være med å gi, sier leder av Lyngdal eldreråd, Jørg Magne Hadland, som bakgrunn for at eldrerådet på siste møtet sa ja til å fungere som et beredskapskorps for TV-aksjonen.

• De som ønsker besøk av bøssebærer kan kontakte Jørg Magne Hadland på telefon 907 82 248, eller leder av aksjonskomiteen i Lyngdal kommune, ordfører Jan Kristensen på telefon 955 59 950.

På selve aksjonsdagen vil det også være mulig å gi bidrag i bøssene på Lyngdal helsehus, Byremo omsorgssenter og Frivilligsentralen på Konsmo. Alle steder fra kl. 15 til 18.

Bestill besøk innen 20. oktober

• Av hensyn til planleggingen presiserer Seland og Hadland at ønsket besøk av bøssebærere aller helst må avtales innen torsdag 20. oktober, som er tre dager før selve aksjonsdagen.
Jørg Magne Hadland eldrerådet 190922 IMG_3136.jpeg
Leder Jørg Magne Hadland og resten av Lyngdal eldreråd stiller opp for TV-aksjonen som bøssebærere, tilgjengelig for de som måtte ønske slikt besøk. Foto: Ole Åsmund Brattfjord, Lyngdal kommune

Om TV-aksjonen

TV-aksjonen 2022 arrangeres søndag 23. oktober, og går denne gangen til organisasjonen Leger Uten Grensers arbeid for å forebygge og behandle sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn.

Via knappelenken under kan du lese mer om årets TV-aksjon.

TV-aksjonen 2022

TV-aksjonen NRK har vært arrangert hver høst siden 1974, og regnes som verdens største dugnad. Under kan du lese mer om TV-aksjonens historie.

Om TV-aksjonen NRK

Gi ditt bidrag

Ønsker du å støtte TV-aksjonen kan du benytte Vipps-nummer 2133, eller gi din støtte til kontonummer 8380 08 09005.

SMS?

Årets TV-aksjon i Lyngdal kommune blir digital. Ønsker du likevel besøk av bøssebærer på aksjonsdagen 23.10., ta kontakt på tlf 907 82 248, eller 955 59 950. Mvh. aksjonskomiteen

+ lenke til hjemmesiden

Sist endret: 23.09.2022