Helsearbeider korona-smittet

En ansatt ved Lyngdal helsehus har testet positivt for covid-19.

Det ble fredag 16. oktober 2020 påvist et nytt smittetilfelle av covid-19 i Lyngdal kommune. Dette siste tilfellet er knyttet til en person ansatt på Lyngdal helsehus.

Vedkommende testet positivt for korona etter hjemkomst fra en utenlandsreise. Personen testet seg på flyplassen ved ankomst 14. oktober, og ble automatisk satt i karantene. Pasienten har ikke vært på jobb etter ankomst fra utlandet, og har heller ikke hatt nærkontakt med kolleger på helsehuset.

Isolasjon

Fredag 16. oktober forelå det positivt resultat på testen. Vedkommende er dermed ikke lenger i karantene, men i isolasjon. Pasienten har lette symptomer. Alle nærkontaktene er satt i karantene.

Smittesporingsteamet i Lyngdal har oversikt og kontroll over situasjon. Nærkontaktene blir rutinemessig testet på luftveisklinikken og fulgt opp av smittesporingsteamet. Folkehelseinstituttet er kontaktet for videre smittesporing for andre passasjerer som var med på det samme flyet.

Nødvendig reise

Den isolerte helsearbeideren kom hjem fra reise til sitt hjemland. Vedkommende vurderte selv dette som en nødvendig reise, og orienterte på forhånd ledelsen om reisen og behovet for denne. Vedkommende hadde også tatt ut ferie for nødvendig karantene-tid etter hjemkomst.

– Denne ansatte har tatt på alvor det med karantene, og har fulgt reglene, uttaler leder av smittesporingsteamet i Lyngdal kommune, Ronny Bjørnevåg.

Det ble fredag ettermiddag også sendt ut pressemelding om saken fra kriseledelsen i Lyngdal kommune.

Samlet korona-info

Alle saker om korona og innbyggermeldinger som er sendt ut fra Lyngdal kommune relatert til korona finner du via knappelenken under.

Samleside om korona

Sist endret: 16.10.2020