Ikke tiden for å senke skuldrene

Nei, det er ikke over ennå. Tvert om er det kanskje nå viktigere enn noen gang at smittevernreglene overholdes.

Budskapet fra kriseledelsen i Lyngdal til sine innbyggere er kort og godt «hold ut, og hold avstand». Det er ikke over ennå.

Mange er slitne nå etter snart ett år med unntakstilstand, og har nok i tillegg fått litt falske forhåpninger etter at vaksinen kom. Men vaksinen er ikke slutten på pandemien. Vi må ennå lenge leve med smitteverntiltakene. Ikke minst viser spredningen av det nye muterte viruset at det nå er viktigere enn noen gang å etterleve smittevernreglene strengt.

Dette er ikke tiden for å senke skuldrene.

Kanskje begynnelsen til slutten?

Da amerikanske og britiske tropper i 1942 hadde omringet Casablanca i Afrika, var det mange som trodde dette var det store vendepunktet for de allierte under 2. verdenskrig, og at krigen snart ville være over. Den legendariske britiske statsminister Winston Churchill uttalte da de like legendariske ordene: «Dette er ikke slutten. Det er ikke en gang begynnelsen på slutten. Men det er, muligens, slutten på begynnelsen».

Det er i disse dager nærliggende å overføre dette til den nå pågående verdenskrigen mot covid19. For pandemien er ikke over fordi om vaksineringen er startet. Men la oss inderlig håpe det er begynnelsen på slutten.

Men lenge ennå må vi nok leve som vi har gjort. Følge smittevernreglene og holde avstand. Og mest sannsynlig forberede oss på at også denne ferien blir norgesferie.

Når full vaksineeffekt kommer er ennå vanskelig å si, men neppe før sommeren, det er de fleste eksperter enige om.

Takk fra kriseledelsen

Det er ikke over ennå.jpg

Kriseledelsen i Lyngdal retter en stor og varm takk til alle for utholdenheten, og for at de tar ansvar for at lokalsamfunnet vårt skal være så trygt som mulig i en for alle svært krevende tid.

HOLD UT! HOLD AVSTAND!

Sist endret: 27.01.2021