Informasjon om kollektivtrafikk og korona-tiltak

I samråd med Lyngdal kommune har AKT innført forsterkede tiltak i kollektivtrafikken i Lyngdal. Skoleelever som har muligheten til det oppfordres til å gå, sykle eller bli kjørt. Hensikten er å begrense smitterisiko.

Dette er de viktigste tiltakene:

• Føler du deg syk? Ikke reis kollektivt.
  • Vask og sprit hendene jevnlig.
  • Host/nys i papir eller i albuekroken.
  • Vurder reisebehovet og ikke reis kollektivt om du ikke må.
  • Vent på neste avgang dersom det er trangt på bussen.
  • Det er tillatt å sitte skulder ved skulder. Prioriterer sitteplasser fremfor ståplasser.
    AKT følger her veileder for smittevern i kollektivtrafikk, der den generelle anbefalingen om en meter avstand kan fravikes på reiser som varer under én time, med mindre det er gitt egne anbefalinger om avstand (se forsterkede tiltak). Det betyr at det på lengre strekninger er seterestriksjoner. Kun tillatt å sitte på annethvert sete.

• Rute 200 Farsund-Kristiansand har stengt framdør vest for Alti i Mandal og åpen framdør østover mot Kristiansand. Framdøra er åpen ved påstigning fra Alti i Mandal i begge retninger.

• Om skoleskyss: Elever oppfordres til å gå, sykle eller bli kjørt.
  • Elever oppfordres til å sitte sammen med en medelev i samme kohort.
  • Framdør stenges på alle skolerutene i følgende kommuner:
    - Farsund
    - Lyngdal
    - Hægebostad
    - Lindesnes

Kriseledelsen i Lyngdal anmoder i tillegg om at barn over 12 år og voksne benytter munnbind på kollektivtransport, gjeldende til og med 25. november. Men gjerne også etter.

AKT skoleskyss-plakat.png

Sist endret: 26.11.2020