Løft blikket og smil til noen

Mandag 10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse. Tema for 2022 handler om å løfte blikket.
Mandag 10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse. Tema for 2022 handler om å løfte blikket.

Den 10. oktober markeres Verdensdagen for psykisk helse i over 150 land. I 2022 er det 30 år siden denne datoen ble opprettet som en internasjonal FN-dag for å fremme bevissthet om psykisk helse over hele verden, og for å skape oppmerksomhet om globale samfunnsutfordringer innen psykisk helse.

I Norge er Verdensdagen en nasjonal befolkningskampanje om psykisk folkehelse, og blir markert av kommuner, skoler, arbeidsplasser, organisasjoner og enkeltpersoner fra hele landet mellom uke 39-42 hvert år. Mental Helse har siden 1992 koordinert kampanjen, på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Lyngdal kommune markerer dagen med informasjonsstand på sentrale steder i kommunen. Fagpersoner fra kommunens psykiske helse-team kan du denne dagen treffe både i miljøgata, på Kvås og i Konsmo.

(Hvis dette blir aktuelt, så må vi informere om noen ca klokkeslett her)

– Dette blir veldig lavterskel. Vi ønsker å være tilgjengelig for samtale, informasjon og veiledning, sier folkehelserådgiver i Lyngdal kommune, Kristine Engebretsen Illøkken (bildet).

Kristine Engebretsen Illøkken folkehelsekoordinatorIMG_0723.jpg
Kristine Engebretsen Illøkken

Hun oppfordrer samtidig alle i kommunen, både offentlige og private virksomheter, og folk flest, om å følge oppfordringen som ligger i temaet for årets markering. Nemlig å løfte blikket. Det er beste måten å se hverandre på. Fellesskap er beste middel mot utenforskap.

– Etter to år med pandemi og krisemodus, ser det ut som vi fortsatt går en usikker og utfordrende tid i møte. Det trenger vi ikke å gjøre alene, poengterer Engebretsen Illøkken.

I tillegg til den ambulerende standen, er det den 10. oktober også planlagt aktiviteter i regi av begge ungdomsskolene i Lyngdal. Markeringen i Lyngdal nord blir i ballhallen, og er felles med Hægebostad kommune, ettersom ungdomsskolen på Byremo er interkommunal.

 

Løft blikket og se denne videoen

Vi trenger hverandre

Psykisk helse skjermdump fra infofilm 2022.jpg

 

Har du negative tanker?

Tips mot negative tanker

Verdensdag psykisk helse-logo.png

Sist endret: 22.09.2022