Markerer verdensdager for psykisk helse

Det inviteres til gode samtaler, møter mellom mennesker, sang og dans, og ikke minst avduking av skravlebenk når Verdensdagen for psykisk helse markeres i Lyngdal, over to dager!

10. oktober er satt som årlig dato for å fremme kunnskap og bevissthet om psykisk helse i hele verden. Verdensdagen for psykisk helse markeres nå i mer enn 150 land. I Norge er Verdensdagen den største enkeltkampanjen for psykisk folkehelse, og blir markert av skoler, kommuner, bedrifter og lokale organisasjoner over hele landet fra uke 39 til 42. Årets kampanjetema for Verdensdagen er livet under og etter en pandemi.

Verdensdagen markeres for å belyse hvor verdifulle vi er for hverandre, for å nettopp forebygge ensomhet og utenforskap. Altfor mange kjenner på ensomhet og savner mer kontakt med andre. Noe som har forsterket seg ytterligere under pandemien. I forbindelse med Verdensdagen for Psykisk helse settes fokus på de viktige ringvirkningene av den gode hverdagspraten!

I Lyngdal markeres Verdensdagen for psykisk helse over to dager. Og da blant annet med avduking av skravlebenker. Her er programmet:

MANDAG 11. oktober

• Lyngdal sentrum, ved paviljongen i miljøgata, klokken 10-14: Stand, kaffe, ferske boller, god prat og mingling. Psykisk helse og ordfører med flere er tilstede.
  • Konsmo, kafeen i butikken, klokken 12-14: Psykisk helse, Frivilligsentralen og ordfører med flere er tilstede. Det serveres gode samtaler, kaffe, lapper/vafler.

TORSDAG 14. oktober

• Frivilligsentralen, rådhuskjelleren i Lyngdal, klokken 11-14: Treffpunkt kafé med Skravlekopp-hygge og verdens første Skravlekopp-kake!
  • Rådhusparken klokken 14-15: Offisiell avduking (og innvielse) av Lyngdal kommunes nye skravlebenker. Musikk og dans med elever fra Lyngdal kulturskole. Panel med ansatte fra Psykisk helse, Skravlekopp-ambassadører, Frivilligsentralen, Helsestasjon for ungdom og NAV. Venke Knutson, initiativtakeren til Skravlekoppen, deltar også.

83139467_2661890997199977_7489870296422285312_n.jpg

• Lyngdal helsestasjon klokken 15-19: Alle våre ungdommer inviteres til å stikke innom Helsestasjonen. Det er Åpen helsestasjon for ungdom (HFU), og selvfølgelig noe mat og drikke.

I tillegg er det en markering i Vanse kirke ONSDAG 13. oktober kl. 19 der Blå Kors inviterer til konsert med Skravlekoppens initiativtaker, Venke Knutson. Det blir fullt band, musikk og mennesker.

VEL MØTT!

Verdensdag psykisk helse-plakat.png