Minner om innskjerpet karantene-påbud

Lyngdal kommune minner om at det nå også er innført karantene-påbud for reisende til Danmark og Island. Det er per tirsdag 17. mars bekreftet tre smittede personer i Lyngdal kommune.

Forskrift om karantene slår fast at påbudet per dags dato gjelder for personer som ankommer Norge fra alle andre land enn Sverige og Finland. Dersom Sverige og Finland er benyttet til gjennomreise fra andre land, slår imidlertid bestemmelsen inn også her.

Personer som ankommer Norge fra andre land enn Sverige eller Finland skal oppholde seg i karantene i 14 dager etter ankomst til Norge.

Forskrift om karantene

En person i karantene skal oppholde seg i eget hjem eller annet egnet oppholdssted. Personen kan bare oppholde seg utenfor hjemmet eller oppholdsstedet såfremt nærkontakt med andre personer unngås.

Informasjon fra kriseledelsen

Kriseledelsen i Lyngdal kommune har daglige statusmøter med kommuneoverlege og virksomheter.  Situasjonsbildet per tirsdag 17. mars 2020 er tre bekreftede smittetilfeller av korona i Lyngdal kommune.

Via lenkene under kan du laste ned pressebulletinene som kriseledelsen så langt har sendt ut.

Pressemelding 170320

Pressemelding 160320