Nå kan du igjen besøke biblioteket og gå på kino

Fra og med mandag 27. april blir det en forsiktig og kontrollert gjenåpning av biblioteket. Virksomhet for kultur tilbyr nå også lukkede familievisninger på kino.

- Bibliotektilbudet som kan gis er foreløpig begrenset til å låne ut det vi har av bøker og filmer på avdelingene i Lyngdal og Byremo. Vi kan også tilby å veilede om digitale bibliotektjenester som er tilgjengelig, sier biblioteksjef Hege Solli, som gleder seg til å igjen kunne åpne dørene for publikum. Men det blir i begrenset omfang. Da først og fremst begrensninger på hvor mange personer som kan være i lokalet samtidig. Og hvor lenge de kan være der, for å få til en viss rullering. Det er også begrensninger på tilbudet i seg selv.

- Infrastrukturen for lånesamarbeid mellom bibliotekene i Norge er avstengt nå, og tilbudet blir derfor ikke like fullverdig som det lånerne våre er vant til. Men vi skal gi et så godt tilbud vi kan med de premissene som er til stede, sier Solli.

• Biblioteket i Lyngdal har åpningstid mandag til fredag fra klokka 11 til 17
  • Biblioteket på Byremo holder åpent mandag fra klokka 11 til 15, og onsdag fra klokka 11 til 17

Dette gjelder fram til ordinær drift kan gjenopptas.

Familievisninger på kino

Også Lyngdal kino gjenåpner, med tilbud rettet mot familier.

- Interessen for å kunne gå på kino har vært stor etter at alle landets kinoer måtte stenge ned i midten av mars. Nå kan vi endelig åpne dørene og tilby lukkede familievisninger for én husstand av gangen i hver av salene. Bestilling av visning gjøres via Lyngdal kinos Facebook-side, hvor man under arrangementer finner link til bestillingsskjema. Tilbudet er begrenset og gjelder kun for familier som bor sammen, opplyser virksomhetsleder for kultur i Lyngdal kommune, Jan Seland.

Facebook logo hvit  Lyngdal kino på facebook

- Vi har siden “Norge ble satt på vent” etter beste evne forsøkt å gi vårt publikum et kulturelt tilbud via våre digitale saler. Først ut var de klassiske kyllingene, som tok sine første skritt på Lyngdal bibliotek, før vi fulgte opp med konsert med Ohmland. Vi har også hatt "Et levende eventyr" i samarbeid med Lindesnes-bibliotekene, og foredraget "Gamle bilder fra Lyngdal”, hvor Gjert Caspersen på oppdrag for Austad historielag presenterte et utvalg av fotosamlingen til fotograf Knutsen med bilder fra 50- og 60-tallet. Fredag 1. mai har vi visekonsert med Christen Risholt, lørdag 9. mai og lørdag 6. juni kommer Helene Knutsen tilbake med "Et levende eventyr". Flere tilbud kommer, og dersom det er noen der ute som ønsker å bidra til denne kulturelle dugnaden er det bare å ta kontakt med programansvarlig, Pål Fosso. Vi ønsker å tilby et bredt tilbud, og de fleste av disse produksjonene vil bli liggende fritt tilgjengelig på Facebook og våre nettsider i tiden fremover, sier Jan Seland, som gleder seg stort over å igjen kunne tilby Lyngdals innbyggere et kulturtilbud etter at virksomheten har vært korona-stengt siden 12. mars.

- Tilbudene som nå settes i gang følger nasjonale føringer for smittevern, og er av den grunn redusert sammenlignet med det ordinære tilbudet. Men vil likevel gi innbyggerne mulighet til å benytte seg av bibliotektjenester og kino, sier kultursjefen.

For mer informasjon kan følgende personer kontaktes:

Lyngdal kulturhus 1 - dronefoto.jpg
Virksomhet for kultur gjenåpner begrensede bibliotek- og kinotilbud. Blant annet kan familier nå bestille lukkede visninger på Lyngdal kino. Bildet viser Lyngdal kulturhus. Dronefoto: Rune Hauan, Lyngdal kommune

Sist endret: 27.04.2020