Nå kan du studere vernepleie i Lyngdal

Høsten 2023 blir det mulig å ta en bachelor i vernepleie fra Universitetet i Agder, og samtidig kombinere det med livet du lever i Lister.

Høsten 2023 blir det mulig å ta en bachelor i vernepleie fra Universitetet i Agder, og samtidig kombinere det med livet du lever i Lister.

Tilbudet er utviklet i et samarbeid mellom Universitetet i Agder (UiA), Lister Kompetanse, Østre Agder interkommunalt politisk råd og Setesdal interkommunalt politisk råd.

– Dette er en unik mulighet for de som ønsker en bachelor i vernepleie, men ikke har mulighet til å studere på campus i Grimstad, sier Hilde Strømme, daglig leder i Lister Kompetanse.

Vernepleierutdanningen inneholder både et helsefaglig og et sosialfaglig perspektiv. Studentene vil få en allsidig kompetanse som kvalifiserer til arbeid med alle aldersgrupper innen helse-, omsorg- og velferdstjenester.

Utdanningen foregår på deltid over 4,5 år og er samlings- og nettbasert. I tillegg vil det være krav om 30 uker praksis. Studentene vil få praksisplass i regionen de tilhører.

  • Samlingene vil foregå i Lyngdal.

I tillegg vil det kunne bli fellessamlinger for alle regionene ved campus i Kristiansand eller Grimstad.

  • Det åpnes for å søke fra 1. februar 2023 og søknadsfristen er 15. april.

Har du bostedsadresse i en av disse 11 kommunene kan du søke:

- Farsund
- Flekkefjord
- Hægebostad
- Kvinesdal
- Lyngdal (studiested)
- Sirdal
- Lindesnes
- Sokndal
- Lund
- Eigersund
- Bjerkreim

Få mer informasjon om studiet via lenken under:

Lenke til distriktsvennlig vernepleie

Kontaktinformasjon

Spørsmål kan rettes til studiekoordinator Marianne Hovet Steig. Telefon: 37 23 33 39, eller per epost via lenken under.

Lenke til epost Marianne Steig

Bilde av vernepleier og svaksynt person
Vernepleiere er både helse- og sosialfaglig utdannet, og omtales både som helsepersonell og sosialarbeider. De har autorisasjon gjennom lov om helsepersonell og arbeider med mennesker med ulike funksjonsnedsettelser.

Sist endret: 05.02.2024