Vaksineringen i Lyngdal er i gang

Rett over nyttår mottok Lyngdal kommune 30 doser med covid19-vaksine. Nye 35 doser er ventet å bli levert i løpet av uke 2. Vaksineringen startet umiddelbart etter at de første dosene var mottatt.

Plan for vaksinering mot covid19 i Lyngdal kommune ble oversendt Fylkesmannen i Agder fredag 18. desember. Planen er fortløpende oppdatert etter hvert som det kommer ny informasjon fra sentrale myndigheter, og koordinator for vaksinasjonsarbeidet i Lyngdal kommune, Ronny Bjørnevåg, presenterte mandag 4. januar en omfattende og detaljert vaksineplan for kriseledelsen.

De som prioriteres først er som tidligere meddelt beboere på institusjon, fordelt over hele kommunen. Og aller først ut, ikke bare i Lyngdal, men på hele Agder, var 87-årige Lillian Litland på Lyngdal helsehus. Kl. 10 på formiddagen tirsdag 5. januar ble hun historisk som den første personen i landsdelen vaksinert mot covid19.

IMG_57841 Lillian Litland vaksine.jpg
Ble historisk: Her får Lillian Litland (87) historiens første covid19-vaksine på Agder, av sykepleierne Susanne Vatne og Kirsten Fredriksen. Foto: Ronny Bjørnevåg, Lyngdal kommune

Ifølge Bjørnevåg vil ikke de 65 dosene være tilstrekkelig til å få vaksinert alle i denne gruppen. Når neste forsendelse kommer, og hvor mange doser det da vil være snakk om, er fortsatt uavklart.

Den neste prioriterte gruppen er personer over 65 år. Alle i denne aldersgruppen som ønsker vaksine er bedt om å registrere seg via korona-telefonen, 979 99 600.

Per mandag 4. januar var det ifølge Bjørnevåg 996 påmeldte over 65 år, av en samlet innbyggergruppe på litt over 1800. Imidlertid er det i dette tallet også medregnet beboerne på institusjon som står først i køen.

Det er foreløpig uklart når og i hvilket omfang vaksineringen av gruppen over 65 år kan starte. Men når dette arbeidet kommer i gang vil personene det gjelder bli oppringt.

Men selv om vaksinearbeidet nå er startet, er det fortsatt langt fram før pandemien er under kontroll. Etter jule- og nyttårsfeiringen er også situasjonen igjen uoversiktlig. Dette er grunnen til at regjeringen søndag 3. januar iverksatte forsterkede nasjonale smitteverntiltak, gjeldende til og med 18. januar.

Det er altså ingen som helst grunn til å senke skuldrene.

Sist endret: 06.01.2021