Ny E 39 Lyngdal øst - Lyngdal vest

Ny 9,7 km firefelts motorvei fra Herdal til Røyskår i Lyngdal er under bygging. Her finner du løpende informasjon om arbeidet.

Ny 9,7 km firefelts motorvei fra Herdal til Røyskår i Lyngdal er under bygging. Her finner du løpende informasjon om arbeidet.

Via lenken under finner du blant annet nyheter om anleggsarbeidet, kontaktskjema og informasjon om hvordan du melder deg på SMS-varsler om sprengning.

E 39 Herdal - Røyskår

  • Oppstart: 1. oktober 2021
  • Ferdigstillelse: 2025
  • Traseen: 9,25 km vei, inkludert 2,5 km vei i dagen, tunneler og bruer
  • Kontraktsverdi: 2,9 mrd

Innbyggermøte i kulturhuset

Det planlagte innbyggermøtet i Lyngdal kulturhus tirsdag 14. desember er avlyst.

Dersom smittesituasjonen tillater det vil informasjonsmøtet bli gjennomført på nyåret en gang. På møtet stiller da representanter fra Nye Veier, Lyngdal kommune og arbeidsfellesskapet Implenia Stangeland. Nye Veier orienterer om målet med å bygge ut ny E 39 mellom Ålgård og Kristiansand, og hva som er status på de andre etappene. Du vil bli bedre kjent med Implenia og Stangeland, og få informasjon om hva som skal bygges mellom Herdal og Røyskår i Lyngdal, og det settes av god tid til spørsmål.

Dette møtet var opprinnelig planlagt arrangert torsdag 25. november, men ble også da utsatt som følge av smittesituasjonen i Lyngdal og kommunens anmodning om å avlyse eller utsette arrangementer så lenge den lokale forskriften om smittekarantene gjelder.

– Et av prosjektmålene er å minimere ulemper for trafikanter og tredjepart, følgelig er det viktig for oss å bli bedre kjent med innbyggerne i Lyngdal, sier samfunnskontakt for den pågående veiutbyggingen, Tove Ree.

Tove Ree treffes på telefon 996 43 309, eller epost tove.ree@tsmaskin.no

beskaretIMG_1570.jpg
I Herdalen onsdag 20. oktober 2021 ble første "spadetak" tatt på det som blir ny firefelts motorvei gjennom Lyngdal. Kommunalsjef for Plan og næring i Lyngdal, Kristine Valborgland, lengst til venstre, mens ordfører Jan Kristensen står på høyreflanken. (Klikk på bildet for å gjøre det større)

Sist endret: 05.02.2024