Nye smittetilfeller påvist 3. mars

Onsdag 3. mars ble kriseledelsen i Lyngdal informert om to nye smittetilfeller. Den ene av disse var allerede registrert som positiv etter utslag på hurtigtest dagen før.

Onsdag 3. mars ble kriseledelsen i Lyngdal informert om to nye smittetilfeller. Den ene av disse var allerede registrert som positiv etter utslag på hurtigtest dagen før.

Mandag 1. mars ble det meldt om et nytt smittetilfelle knyttet til Lyngdal nord, i kjent smittekrets. Vedkommende hadde allerede vært i karantene en uke som nærkontakt da positivt prøvesvar forelå, og det ble derfor ikke tatt ut nye nærkontakter til denne. Vedkommende testet negativt på dag 1, men testen på dag 7 slo positivt ut. Dette var det femte smittetilfellet tilknyttet samme krets i Lyngdal nord.

Lyngdal nord benyttes i denne sammenhengen om tidligere Audnedal kommune.

Tirsdag og onsdag er det registrert til sammen tre nye smittetilfeller, uavhengig av smitteutbruddet nord i kommunen. Alle de tre siste er i familie, og det er fra laboratoriet i Kristiansand bekreftet at det dreier seg om en mutert virusvariant. Hvilken variant det er snakk om er foreløpig ikke fastslått. Det tar flere uker å få svar på dette.

Det var familiefaren i slutten av 20-årene som først fikk påvist smitte, etter å ha testet seg mandag på bakgrunn av luftveisplager. Han har kone og to barn som ble testet tirsdag ettermiddag. Hurtigtesten på kona indikerte at også hun var smittet. Noe som ble endelig bekreftet onsdag kveld. Også det ene av de to barna har testet positivt. Alle fire er satt i 10 dagers isolasjon i eget hjem.

Smittekilden til familien er foreløpig ukjent, og smittesporing pågår fremdeles.

  • Totalt antall smittede i Lyngdal er per onsdag kveld 3. mars åtte, men torsdag morgen går tre personer ut av isolasjon, slik at tallet da er fem.
  • Antall nærkontakter i karantene er fem.

For mer informasjon om det pågående vaksineringsarbeidet i Lyngdal og korona-situasjonen lokalt henvises til vår samleside om korona. Den finner du via lenken under.

Samleside om korona

Vaksineringsarbeidet i Lyngdal

Sist endret: 06.06.2023