Nytt smittefunn blant sjømannskap

To av sjømannskapet på 10 som ankom Lyngdal søndag 9. august har nå testet positivt for covid19.

Sjømannskapet på 10 ankom som kjent Norge via Kjevik søndag 9. august. De ble ved ankomst hentet av en minibuss, og kjørt til Lyngdal havn. Herfra tok de seg selv ut til skipet de er mannskap på. Dagen etter ble alle testet ved luftveisklinikken på Rom i Lyngdal.

Som kjent forelå det en positiv prøve mandag kveld. Personen det gjelder er satt i isolasjon om bord i skipet. Det øvrige mannskapet ble satt i karantene.

Det var ønskelig å teste på nytt kollegaen som på reisen til Norge satt nærmest den smittede. Nå har også denne personen testet positivt.

Resterende mannskap skal testes på nytt mandag 17. august. Dette på grunn av virusets inkubasjonstid. Altså den tiden det tar fra smitteøyeblikket til aktiv smitte eller sykdom kan påvises.

Når det gjelder de to sjåførene av minibussen som fraktet sjøfolkene er deres prøver foreløpig negative. Men også sjåførene skal testes på nytt.

Alle involverte personer er satt i isolasjon eller karantene.

Helsetjenesten i Lyngdal kommune og det aktuelle rederiet samarbeider godt i håndteringen av denne saken, der hovedfokus er å ivareta de berørte på best mulig måte og samtidig iverksette tiltak for å forhindre videre smitte.

Dette er tredje dokumenterte smittetilfelle i Lyngdal i løpet av siste uken.

Les også:

Status smitte per 17. august 2020