Omsorgssentrene tilbyr digitale besøk

Langtidsavdelingene på Byremo omsorgssenter og Lyngdal bo- og servicesenter har åpnet for besøk. Enten digitale, eller besøk på veranda.
Langtidsavdelingene på Byremo omsorgssenter og Lyngdal bo- og servicesenter har åpnet for besøk. Enten digitale, eller besøk på veranda.

Lyngdal kommune har som kjent stengt Lyngdal bo- og servicesenter (LBS) og Byremo omsorgssenter for ikke absolutt nødvendige besøk fra pårørende. Men nå er det lagt til rette for digitale besøk for pårørende og brukere på langtidsavdelingene.

- I disse isolasjonstider er dette en fin mulighet for å holde kontakten med sine, opplyser rådgiver Maureen Johnsen ved LBS.

Pårørende som ønsker å gjennomføre digitale besøk ringer på forhånd og avtaler tidspunkt. LBS legger til rette for digitale besøk etter frokost, fra ca. kl. 10, eller etter middag, fra ca. kl. 16.

Byremo omsorgssenter har ikke fastsatt noen bestemte tidspunkt, men legger til rette for digitale besøk etter nærmere avtale. På Byremo tilbys det også såkalte «verandabesøk».

- Mange av beboerne her har veranda utenfor rommene sine. Da har vi sagt at pårørende kan komme på besøk på den enkeltes veranda med døren åpen inn til beboer. Pårørende må likevel sitte ute med minst to meters avstand inn til beboer, forteller Arnhild Hornung Urevatn ved Byremo omsorgssenter.

De beboerne som ikke har egen veranda kan ha besøk på felles veranda.

For å avtale nettbesøk eller «verandabesøk» ringer du sentralbordet på 38 33 40 00. Du vil da bli satt videre til rett kontaktperson.

Byremo omsorgssenter Hallgeir Fiddan 1 - utsnitt.jpg
På Byremo omsorgssenter tilbys det nå «verandabesøk». Foto: Hallgeir Fiddan

Sist endret: 14.04.2020