Søndag åpnes gapahuken på Lyngdals tak

Søndag 18. september blir det offisiell åpning av den flotte gapahuken på Lyngdals høyeste topp, Ørnemyrfjellet.
Søndag 18. september blir det offisiell åpning av den flotte gapahuken på Lyngdals høyeste topp, Ørnemyrfjellet.

Arrangementet er med værforbehold, men foreløpig ser det ut til at søndag 18. september tilgodeses med strålende turvær. Så her er det bare å finne fram turskoene, pakke sekken og bli med på et arrangement som både gir god mosjon, innblikk i lokal gruvehistorie, trivelig sosialt samvær og rike natur- og kulturopplevelser.

Selve den offisielle åpningen forestås av ordfører Jan Kristensen. Det skjer i form av tradisjonell snorklipping. Smak av tradisjon blir det også når Rita Flottorp og Øystein Lauen, kjente musikere fra Grindheim, varter opp med flott sang og felespill. Hele programmet ser du på plakaten under.

Gapahukplakaten.jpg

Som det framgår av programmet kan du som ønsker å delta på arrangementet velge mellom to alternative ruter på vei opp mot Ørnemyrfjellet. Den ene går direkte fra nedre parkeringsplass på Øvre Flottorp, med fellesstart kl. 14. Den andre ruten går veien om molybdengruvene på Flottorp, og har fellesstart kl. 12. Framme ved gruvene vil tidligere teknisk sjef i Audnedal kommune, Tor Oddleiv Brandsdal, fortelle om gruvedriften som satte sitt sterke preg på området for rundt 100 år siden. Den gang var det endatil hotelldrift på Flottorp. Pensjonisten Brandsdal er en mann med glødende interesse for og solid kunnskap om lokalhistorie, og med en unik evne til å formidle, gjerne med et glimt i øyet.

Om du ikke skulle rekke fram til fellesstartene, eller ønsker å gå på egen hånd, så er begge løypene godt merket.

  • Arrangementet på toppen av Ørnemyrfjellet starter kl. 15. Mat og drikke må medbringes. Arrangøren tenner opp bål på toppen, så det blir muligheter for å grille.
  • Ørnemyrfjellet rager 578 meter over havet. Nedre parkeringsplass på Øvre Flottorp ligger på 317 meter over havet, så i løpet av turen til topps forseres da 261 høydemeter.
gapahukåpning3.jpg
Elementene til gapahuken ble fraktet opp til Ørnemyrfjellet med helikopter. Foto: Sverre Flottorp
gapahukåpning1.jpg
Helikopter-leveransene er mottatt av dugnadsgjengen på toppen: Foto: Sverre Flottorp
gapahukåpning4.jpg
Mange gode hjelpere og ildsjeler måtte til for å få løftet de tunge elementene på plass. Foto: Sverre Flottorp
Ørnemyrfjellet 110422 dronefoto mot nord - Eikerapen.jpg
Dronefoto av gapahuken på Ørnemyrfjellet tatt i påsken. I bakgrunnen ses skibakken på Eikerapen. Søndag 18. september blir det offisiell åpning av dette flotte turmålet på Lyngdals tak. Foto: Ole Åsmund Brattfjord

Kontaktperson

Har du spørsmål om arrangementet kan du ta kontakt med grunneier og medarrangør Sverre Flottorp. Han treffes på telefon 906 65 199, eller epost svflotto@online.no

Sist endret: 13.09.2022