Stjerner for håp og omsorg

Stjernen symboliserer håp i en tid som kan være vanskelig for mange. Gjennom Stjerneaksjonen kan du gi din støtte til Kreftforeningen, og gi trøst til pasienter, pårørende og de som jobber på sykehuset i julen.

I julen henger Kreftforeningen opp tusenvis av stjerner på sykehus og sykehjem, gitt av folk fra hele landet. Når du gir en gave til forskning henges det opp stjerner på det sykehuset eller sykehjemmet du selv velger.

Kreftforeningens Stjerneaksjon, "Gi håp til jul", startet søndag 22. november. Institusjonene i Lyngdal kommune er selvsagt med på aksjonen. Kreftsykepleier Kirsti Mushom Friis (bildet) på Lyngdal helsehus er koordinator og kontaktperson for Stjerneaksjonen i Lyngdal.

Kreftsykepleier Friis.jpg
Kirsti Mushom Friis er kreftsykepleier ved korttidsavdelingen på Lyngdal helsehus. Foto: Hildegunn Vik Risnes, Lyngdal kommune

Stjernene som henges opp på helsehuset og Byremo omsorgssenter er et symbol på håp og omsorg.

– Stor takk til alle som bidrar med støtte, sier Mushom Friis, som selvsagt håper det blir mange stjerner å henge opp på institusjonene i Lyngdal i tiden fram mot jul.

– I år betyr kanskje stjernene mer enn noen gang med tanke på tiden vi er inne i, sier hun.

Tusenvis av stjerner

I julen henges det opp tusenvis av stjerner på norske sykehus, gitt av folk over hele landet. Dette er åttende året på rad med Kreftforeningens Stjerneaksjon. Stjernen er et symbol på håp. Den henger i fellesområder hvor både pasienter, pårørende, ansatte og besøkende kan se dem og få glede av dem i julemåneden.

Dessverre har nesten alle har et forhold til kreft. Mange kjenner også noen som må tilbringe julen på sykehus. Men ingen skal være alene. De skal vite at det er folk som tenker på dem. På selve stjernen står det en hilsen: «Det er mange som tenker på deg. God jul.» KREFTFORENINGEN.

Gaven som går til kreftforskning vil bedre livskvalitet for pasienter og pårørende, slik at flere kan komme hjem til jul, nyttår og alle andre dager i året.

Via lenken under kan du lese mer om Stjerneaksjonen og finne ut hvordan du gir din støtte.

Stjerneaksjonen

Med ønske om en god førjulstid. Ta vare på hverandre!

Gi håp til Jul.jpg

Sist endret: 04.12.2020