Varsel om oppstart av planarbeid

Her finner du informasjon om planarbeid som skal igangsettes. En plan er først endelig vedtatt etter behandling i kommunestyret. Før det skal en plan gjennom flere delprosesser, der innbyggerne og berørte parter underveis skal få anledning til å komme med innspill. Derfor publiseres planer på ulike sider her i portalen. Det er en side for offentlig ettersyn, en side der vedtatte planer publiseres og denne siden hvor det varsles om oppstart av planarbeid.

Her finner du informasjon om planarbeid som skal igangsettes. En plan er først endelig vedtatt etter behandling i kommunestyret. Før det skal en plan gjennom flere delprosesser, der innbyggerne og berørte parter underveis skal få anledning til å komme med innspill. Derfor publiseres planer på ulike sider her i portalen. Det er en side for offentlig ettersyn, en side der vedtatte planer publiseres og denne siden hvor det varsles om oppstart av planarbeid.

Høring prinsippvedtak om utbyggingsavtaler – frist for innspill er 15.04.24

Lyngdal formannskap vedtok torsdag 7. mars å legge forslag til prinsippvedtak om utbyggingsavtaler ut på offentlig høring.

I tillegg til denne kunngjøringen sendes forslag til vedtak og saksfremlegg ut til aktuelle næringsdrivende, samt til lag og foreninger med særskilt interesse for vedtaket.

Vi ønsker tilbakemelding på hva som er positivt eller negativt med dette, og hvilke konsekvenser det vil ha for dere, eller annet dere ønsker å gi tilbakemelding om knyttet til prinsippvedtaket.

Vi ber om tilbakemelding på forslag til prinsippvedtak innen 15.april.

Innspill sendes på e-post via lenken under:

Lenke til epost Lyngdal kommune

Skriv inn «prinsippvedtak» i emnefeltet.

Formannskapets behandling av saken kan du se i opptak via lenken under:

Lenke: Lyngdal formannskap 07.03.24

FORSLAG TIL PRINSIPPVEDTAK (FORUTSIGBARHETSVEDTAK) FOR UTBYGGINGAVTALER MED LYNGDAL KOMMUNE:

Med hjemmel i plan- og bygningsloven (pbl.) § 17-2 fattes det vedtak om følgende
overordnede forutsetninger for bruk av utbyggingsavtale i Lyngdal kommune:

1. Virkeområde:
a. For gjennomføring av arealplaner kan det inngås utbyggingsavtale mellom kommunen og grunneier/utbygger når en eller flere av forutsetningene for avtaleinngåelse er til stede.

2. Utbyggingsavtale:
a. For å sikre likebehandling og forutsigbarhet bruker Lyngdal kommune, som utgangspunkt, Standard Norges utbyggingsavtale, byggblankett 8447, som avtalemal.

3. Utbyggingsavtale kan blant annet inngås for følgende tiltak:
a. Krav i plan, jf. pbl. § 17-3 første ledd. Utbyggingsavtale kan gjelde forhold som kommunestyret selv har gitt bestemmelser om i arealdelen til kommuneplan eller i reguleringsplan. Eksempler på dette, men ikke begrenset til, er:
i. Vei, veianlegg, parkeringsplasser, vann- og avløpsanlegg.
ii. Gang- og sykkelveier, planfrie krysninger, kulverter og andre
trafikksikkerhetstiltak.
iii. Brann- og renovasjonsløsninger
iv. Friområder, leiearealer, treningsparker, turstier, skiløyper,
brygger, grøntstruktur med mer,
v. Miljø- og kulturtiltak som støyskjerming, håndtering av
forurenset grunn, belysning, kvalitetstiltak i fellesområder /
sentrumsområder / parkområder, skilting, oppsetting av gjerder,
bruk av alternative energikilder med mer.
b. Boligpolitiske tiltak, jf. pbl. § 17-3 andre ledd. Avtalen kan også regulere antallet boliger i et område, største og minste boligstørrelse, og nærmere krav til bygningers utforming, bygningenes utforming, livsløpsstandard, tilpasning til ulike brukergrupper, krav til kvalitet, energieffektivitet med mer, der det er hensiktsmessig. Avtalen kan også regulere at kommunen eller andre skal ha fortrinnsrett til å kjøpe en andel av boligene/tomtene til markedspris.
c. Avtalen kan også gå ut på tiltak som er nødvendig for gjennomføring av plan, jf. pbl. § 17-3 tredje ledd

4. Krav til tiltakene:
a. Det forutsettes at tiltaket opparbeides i henhold til gjeldende lovverk, forskrift og bestemmelser gitt i arealdelen av kommuneplan eller reguleringsplan, og/eller de til enhver tid gjeldende hovedplaner (temaplaner), standarder eller retningslinjer m.m. som benyttes av Lyngdal kommune ved utforming av tiltak. Igangsettingstillatelse og kommunens overtakelse av tiltak er, som utgangspunkt, betinget av at nevnte forutsetninger er oppfylt.

5. Kostnadsfordeling i utbyggingsavtaler:
a. Som hovedprinsipp for kostnadsfordeling skal grunneier/utbygger dekke alle utbyggingskostnader med tilrettelegging av infrastruktur som er nødvendig for det enkelte prosjekt/tiltak (jf. pbl. § 17-3).

6. Justeringsavtaler på tiltak som kommunen skal bli eier av:
a. Når det foreligger en utbyggingsavtale og forutsetningene for øvrig er til stede, skal kommunen tilby justeringsavtale som overfører justeringsforpliktelsene og/eller -rettighetene.
b. Ved inngåelse av justeringsavtaler skal utbygger betale et administrasjonsgebyr til kommunen på kr 5 000 årlig. Gebyret justeres årlig i kommunen gebyrregulativ som vedtas samtidig med budsjettet. Utover dette får grunneier/ utbygger full justering av merverdiavgiften.

7. Anleggsbidrag hvor forutsetninger for dette er til stede:
a. Når det foreligger en utbyggingsavtale og forutsetningene for øvrig er til stede skal kommunen tilby samarbeid om merverdiavgift i form av Valdresmodellen (anleggsbidragsmodellen).
b. Ved inngåelse av Valdresmodellen skal utbygger dekke alle kostnadene som påløper ved opparbeidelsen av tiltaket.

8. Andre prinsipper:
a. Det er ikke anledning til delvis overtakelse av teknisk infrastruktur i et utbyggingsområde.
b. Kommunen overtar ikke endeveier i byggefelt uten at det er vendehammer som er godkjent som snuplass for renovasjon og brøytebiler.
c. Kommunen overtar ikke teknisk infrastruktur og anlegg i hytteområder.
d. Det kan stilles krav om etablering av velforening
e. Grunneier/ utbygger skal dekke kostnadene ved kunngjøring og høring.

9. Kommunedirektøren får fullmakt til å inngå utbyggingsavtaler i samsvar med prinsippvedtaket og plan- og bygningsloven kapittel 17 om utbyggingsavtaler. Avtalene skal ligge innenfor de økonomiske rammer som eventuelt er fastsatt, ellers skal avtalen legges fram for godkjenning i kommunestyret.

10. Dette prinsippvedtaket erstatter alle tidligere prinsippvedtak (forutsigbarhetsvedtak) som er vedtatt før kommunesammenslåingen.

Oppstart av forhandlinger om utbyggingsavtale østre Rom, plan-ID 201902

I henhold til plan- og bygningsloven § 17-4 første ledd kunngjøres oppstart av forhandlinger om følgende utbyggingsavtale: Østre Rom.

Grunnlag for forhandlingene er reguleringsplan 201902: «Detaljreguleringsplan for boliger del av østre Rom, gnr. 155, bnr. 3».

Parter i forhandlingene er Lyngdal kommune, ved Plan og næring, og utbyggerne Lindland eiendom AS.

Formålet med avtalen er å gjøre området byggeklart i henhold til reguleringsplanens bestemmelser. Sentrale punkter i forhandlingene er fordeling av ansvar for gjennomføring av nødvendige offentlige trafikkanlegg, ledningsanlegg og grønnstruktur.

Nærmere opplysninger om arbeidet med avtalen kan fås ved henvendelse til Plan og næring ved kommunalsjef Kristine Valborgland, telefon 411 01 144, eller per epost via lenken under.

Lenke epost Kristine Valborgland

Vedtatte plandokumenter er tilgjengelig i kommunens planregister. Bruk lenken under.

Lenke til planregister

Oppstart av detaljregulering, planprogram og utbyggingsavtale for Alloc AS, gnr/bnr 161/5 m.fl. i Lyngdal kommune – frist for innspill er utløpt

Stav Arkitekter melder på vegne av Berry Alloc AS om oppstart av planarbeid, og høring av forslag til planprogram.

Dokumentene er tilgjengelig i kommunens planregister. Bruk lenken under.

Lenke til planregister

  • Merknadsfristen utløp 5. februar 2024
Varsel om oppstart av arbeid med kommuneplanens samfunnsdel og kommunal planstrategi – frist for innspill er utløpt

Lyngdal kommune varsler oppstart av arbeid med kommuneplanens samfunnsdel og kommunal planstrategi, jfr. § 10 og 11 i plan- og bygningsloven. I henhold til plan- og bygningsloven § 11, og etter vedtak i planutvalget i Lyngdal kommune onsdag 20. desember 2023, legges forslag til planstrategi og planprogram for revisjon av samfunnsdelen ut til offentlig ettersyn.

Saksprotokollen fra behandlingen i planutvalget finner du via lenken under.

Lenke: Saksprotokoll planutvalget 20.12.23

Kommuneplanens samfunnsdel er et dokument som beskriver utviklingstrekk i kommunen, langsiktige målsettinger og strategier. Formålet med planarbeidet er å oppdatere planbehovet og gjeldende samfunnsdel slik at dette gjenspeiler det nye kommunestyrets langsiktige politiske ambisjoner og målsettinger.

Lenke til gjeldende samfunnsdel

Planstrategien beskriver hva som skal prioriteres, mens planprogrammet beskriver hvordan prosessen skal gjennomføres.

Planprogrammet og planstrategien kan du laste ned via knappelenkene under.

Lenke: Planprogram samfunnsdel 2024-2036

Lenke: Planstrategi_2023

I planprogrammet nevnes et styringsdokument kalt kunnskapsgrunnlaget. Dette dokumentet finner du her:

Lenke: Kunnskapsgrunnlag for Lyngdal kommune

  • Merknadsfristen utløp 15. februar 2024
Detaljregulering for fritidsboliger på Bærøy, plan-ID 202303 – frist for innspill er utløpt

På vegne av grunneiere starter Asplan Viak AS nå opp et reguleringsplanarbeid for fritidsboliger på Bærøy i Lyngdal kommune, tilknyttet gards- og bruksnummer 20/1 og 20/9 m.fl.

Det planlegges ca. 6 fritidsboliger med tilhørende båtplass. Hyttene er tenkt plassert innenfor område som i kommuneplanen er avsatt til fritidsbebyggelse, og i nærheten av annen bebyggelse.

Kartutsnitt av Bærøy
Kartutsnitt som viser Bærøy ved utløpet av Rosfjorden.

Mer informasjon om prosjektet finnes på Asplan Viak sine nettsider. Se lenken under.

Lenke til Asplan Viak

Dokumentene er tilgjengelig i kommunens planregister. Bruk lenken under.

Lenke til planregister

Har du innspill?

  • Merknadsfristen utløp 8. desember 2023

Kontaktperson

Har du spørsmål til oppstartsmeldingen, kan du kontakte Asplan Viak v/Torhild Eikeland, telefon 976 69 802, eller du kan bruke epostlenken over.

Eller som epost via lenken under.

Lenke: E-post Asplan Viak

Om søk i kommunens planregister

For å søke opp dokumenter i Lyngdal kommunes planregister benytter du nummeret som kalles plan-ID.

  • I søkefeltet oppe til venstre skriver du da inn ID-nummeret til planen du ønsker å se. Kun tallet, og ingen annen tekst.
  • Da får du opp samme ID-nummeret som en blå lenke under fanen Planid. Her klikker du deg videre for å få opp dokumentene tilknyttet saken.

Lenke til planregister

Sist endret: 22.03.2024