Lesefarmen 2023

Lesefarmen 2023 er godt i gang på Årnes skole og startet fredag 3. mars med tvekamp mellom ordføreren, rektor og Mats i 7. klasse.

Lesefarmen 1.jpg

Da er vi godt i gang med vårens leseaksjon. I år har vi fått låne et opplegg laget av Ime Skole i Mandal som heter Lesefarmen. Elevene har fått ukesoppdrag som går på å lese en viss mengde på de ulike trinnene. I tillegg har de fått andre ukesoppdrag. 

Vi har også ulike Farmen-aktiviteter ute i friminuttene som melkespannholding, støvelkasting og stylter. Alt dette gjør vi for å øke lesegleden hos alle elever, samt jobbe med trivsel og inkludering i friminuttene. 

Fredag 3. mars var oppstart og vi fikk besøk av ordføreren. Det ble arrangert tvekamp mellom rektor, Mats i 7. klasse og ordføreren. Tvekampen gikk ut på å først sage over en stokk, deretter slå i to spiker, før deltakerne fikk kunnskapsspørsmål om gamle redskaper. Ordføreren gikk av med seieren, med Mats på en god andreplass, mens rektor måtte ta til takke med den sure tredjeplassen. 

Dette ble en stor suksess og vi håper dette er noe som elevene vil se tilbake på som positivt, skaper leseglede og skaper trivsel i skolegården. 

Sist endret: 09.03.2023