Innbyggertorg og bibliotek er blitt samboere

Fra og med mandag 14. juni er Lyngdal bibliotek og kommunens innbyggertorg samlokalisert. Det betyr at Lyngdal kommune nå har etablert innbyggertorg både i Lyngdal, Konsmo og på Byremo.

Fra og med mandag 14. juni er Lyngdal bibliotek og kommunens innbyggertorg samlokalisert. Det betyr at Lyngdal kommune nå har etablert innbyggertorg både i Lyngdal, Konsmo og på Byremo.

Det er politisk vedtatt at kommunens innbyggertorg skal samlokaliseres med biblioteket. Gjeldene fra mandag 14. juni er dette en realitet.

Innbyggertorgene som fram til da var lokalisert i Lyngdal rådhus og Konsmo kommunehus, er nå gjenåpnet i Lyngdal kulturhus og i det nye biblioteket ved Konsmo skole på Helle, som åpnet for besøkende fra og med 15. juni.

I tillegg er det nå også etablert innbyggertorg tilknyttet bibliotekavdelingen på Byremo.

Nytt lokale på Konsmo

«Vi bare hopper i det», smiler bibliotekar Tone Dahl Valand på Konsmo. Det nye lokalet er ikke helt ryddet og klart ennå, men Valand sier de er klare nok til å ønske velkommen til det nye lokalet for bibliotek og innbyggertorg på Konsmo.

20210615_134242 Bibliotekåpning Konsmo 150621.jpg
Tirsdag 15. juni kunne bibliotekar Tone Dahl Valand ønske velkommen til det nye biblioteket og innbyggertorget på Konsmo. Her sammen med en ung låntager, Amalie Lislevand. Foto: Hallgeir Fiddan

Nye Konsmo bibliotek, og innbyggertorg, finner du strategisk plassert mellom skolen og flerbrukshallen på Helle.

20210615_133956 Konsmo bibliotek fasade.jpg
Det nye biblioteket, og nå også innbyggertorget på Konsmo, har fått plass på det som før var et åpent område mellom flerbrukshallen og Konsmo skole. Foto: Hallgeir Fiddan
20210615_134732 Konsmo bibliotek og innbyggertorg.jpg
Det nye biblioteket og innbyggertorget på Konsmo åpnet dørene tirsdag 15. juni. Foto: Hallgeir Fiddan

«Nå håper vi mange vil bruke biblioteket både på dagtid og på kveldstid, kanskje mens de venter på barn og unge som er på trening i flerbrukshallen», sier Tone Dahl Valand.

Den offisielle åpningen av det nye biblioteket på Konsmo er planlagt til høsten.

Åpningsdager og åpningstider ved avdelingene:

  • Byremo bibliotek og innbyggertorg har åpent mandager kl. 10 til 15, og torsdager kl. 14 til 19.
  • Konsmo bibliotek og innbyggertorg har åpent tirsdager fra kl. 12 til 19.
  • Lyngdal bibliotek og innbyggertorg har åpent mandag, tirsdag og lørdag fra kl. 10 til 15, og onsdag, torsdag og fredag fra kl. 10 til 17. Innbyggertorgets tjenester er tilgjengelige mandag til fredag fra kl. 10 til 15. Det er egne åpningstider i skoleferier.
Lyngdal kulturhus redusert.jpg
Fra og med 14. juni 2021 er det her, i Lyngdal kulturhus, du finner kommunens innbyggertorg. Samlokalisert med biblioteket. Tilsvarende på Konsmo og Byremo. Foto: Rune Hauan
20210615_134620.jpg
Denne kvartetten benyttet anledningen til å stikke innom nye Konsmo bibliotek på første åpningsdagen tirsdag 15. juni. På bildet ses Hanna Svardal, Cerine og Mariell Ågedal og Amalie Lislevand. Foto: Hallgeir Fiddan

Sist endret: 08.04.2024