Mulig etablering av kjernekraft i Lyngdal og gratis vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse var blant sakene da formannskapet torsdag 10. april var samlet til nytt møte. Nå kan du se det i opptak på Kommune-TV.
Formannskapet hadde til dette møtet kun fem politiske saker til behandling, men det var saker av stor politisk interesse som alle ble grundig debattert.
Dette sto på den politiske dagsorden:
- Samarbeidsavtale mellom Lyngdal kommune og interesseorganisasjonen LyngdalBy. Samarbeidsavtalen omtaler blant annet kommunal overtakelse og drift av Miljøgata, og kommunens tilskudd til LyngdalBy.
- Saken «Selskapsetablering - utredning av kjernekraft i Lyngdal og Farsund kommuner», handler blant annet om å gi kommunedirektøren fullmakt til å framforhandle en avtale mellom partene Norsk Kjernekraft AS, Lyngdal kommune, Farsund kommune, og eventuelt andre aktuelle selskap, med formål å utrede etablering av kjernekraftverk i kommunene.
- «SOS Skagerrak - tilslutning til revidert konseptnotat», er en sak som Statsforvalteren i Agder har tatt initiativet til. Det sentrale i satsingen Sammen om Skagerrak (SOS Skagerrak) er å sikre framtidens muligheter for å drive næring og rekreasjon i Skagerrak og på Agderkysten, ved å ta vare på de marine naturverdiene og sikre en bærekraftig hav- og kystforvaltning.
- Gratis vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse for elever på 10. trinnet ble satt på dagsorden etter initiativ fra ungdomsrådet. I sitt møte 17. mars fattet de følgende vedtak: «Ungdomsrådet ber om at det lages en sak til politikerne slik at de kan ta en avgjørelse på om man skal innføre gratis vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse i Lyngdal kommune».
- Formannskapet behandlet også en klage på henteavstand for boligrenovasjon.
Hvordan det gikk med sakene kan du se i det redigerte opptaket fra møtet, som du finner via lenken under:
I tillegg til ordførerens faste orientering til formannskapet, fikk de folkevalgte i dette møtet også en orientering om årsrapporten for Nullvisjonen på Agder. Den orienteringen ble besørget av leder for Nullvisjonen i Lister, Ronni Ellefsen. Selve årsrapporten ligger ved som referatsak til formannskapet.
Litt praktisk informasjon om Kommune-TV
Sånn finner du saksdokumentene
Velg kameravinkel selv
I menylinjen under TV-bildet kan du velge mellom tre kameravinkler. Det er «Podiet», som filmer mot talerstolen, mens kameravinkelen «Salen» viser hele møterommet.
Dersom det underveis i et møte vises ting på lerret, og du ønsker å få dette opp på din egen skjerm, velger du kameraet som heter «Projektor». Dette kameraet er kun aktivt når projektoren er slått på. Hvis du opplever at det ikke er signal på dette kameraet, kan du alternativt følge presentasjonene ved å velge kameraet som heter «Podiet».
De redigerte opptakene fra møtene finner du senere i arkivet på Kommune-TV.
I dette arkivet kan du i menyen til venstre sortere på kategorier. Er det bestemte saker du er på jakt etter fra tidligere møter, er søkefunksjonen et godt verktøy å benytte.
- Opptak fra formannskap og kommunestyre arkiveres i fire år
- Opptak fra utvalgsmøter beholdes i arkivet i 100 dager
Enkelte opptak vurderes å ha såpass stor arkivmessig og/eller historisk verdi, at de beholdes utover fire år/100 dager. Disse opptakene er markert med *
Om redigering
Alle opptak fra politiske møter redigeres før publisering i TV-arkivet. Det innebærer at pauser og annen dødtid klippes bort, samt at starttidspunktene for hver enkelt sak er korrekt satt, slik at du som seer enkelt kan navigere til den eller de sakene du er interessert i å se. Utover det er opptakene identisk med direktesendingen.