Opptak fra Lyngdal kommunestyres møte torsdag 16. november

Gikk du glipp av livesendingen fra kommunestyremøtet torsdag 16. november? Her kan du se det i opptak.

Gikk du glipp av livesendingen fra kommunestyremøtet torsdag 16. november? Her kan du se det i opptak.

Svært mange benyttet anledningen til å følge det nye kommunestyrets andre møte direkte på Kommune-TV. Denne livesendingen hadde hele 678 følgere. Nesten like mange som fulgte overføringen fra det konstituerende møtet 12. oktober.

Det redigerte opptaket fra møtet finner du via knappelenken under.

Lenke: Kommunestyret 16.11.23

Litt om møtet

Til dette møtet forelå det en svært lang sakliste, med hele femti punkter på dagsorden. Av disse var fire referatsaker, mens de resterende 46 var politiske beslutningssaker.

Kommunestyret 161123, skjermdump fra Kommune-TV
Fra kommunestyrets møte torsdag 16. november 2023. Johan Ekeland (Ap) på vei til talerstolen. Foto: Skjermbilde fra Kommune-TV

Blant de mange politiske sakene som lå på bordet var videre behandling av kommunestyrets vedtak fra 15. juni i år om fremtidig skolestruktur, bygging av omsorgsboliger på Byremo, reglement for folkevalgte i Lyngdal kommune for valgperioden 2023-2027, organiseringen av 17. mai-komité for Lyngdal sentrum, retningslinjer for borgerlige vigsler i kommunen og tidspunkt for formannskapsmøter.

I dette møtet ble det også valgt medlemmer til en rekke styrer og råd mv. Herunder medlemmer til eldrerådet og til rådet for personer med funksjonsnedsettelse, samt valg av barn og unges representant i plansaker for perioden 2023-2027. For å nevne noen av punktene fra den rikholdige saklisten.

Litt praktisk informasjon om Kommune-TV

I menylinjen under TV-bildet kan du normalt velge mellom tre kameravinkler.

Det er «Podiet», som filmer talerstolen og møteleder, kameravinkelen «Salen» som viser hele møterommet og «Projektor», som formidler det som vises på lerret. På grunn av en teknisk feil med den faste projektoren i kommunestyresalen, fungerer ikke lenger dette kameraet. Dersom det underveis i møtet vises ting på lerret, kan du følge presentasjonene ved å velge kameraet som heter «Podiet».

I arkivet på Kommune-TV kan du i menyen til venstre sortere på kategorier. Er det bestemte saker du er på jakt etter fra tidligere møter, er søkefunksjonen et godt verktøy å benytte. Sjekk også ut kategorien Teams, ettersom opptak fra utvalgsmøter, formannskap og kommunestyre som er avholdt via Teams, er arkivert her.

Lenke til TV-arkivet

  • Opptak fra formannskap og kommunestyre arkiveres i fire år
  • Opptak fra utvalgsmøter beholdes i arkivet i 100 dager

Om redigering

Alle opptak fra politiske møter redigeres før publisering i TV-arkivet. Det innebærer at pauser og annen dødtid klippes bort, samt at starttidspunktene for hver enkelt sak er korrekt satt, slik at du som seer enkelt kan navigere til den eller de sakene du er interessert i. Utover det er opptakene identisk med direktesendingen.

Kontaktinfo for henvendelser

Postmottak og arkivtjeneste
Lyngdal rådhus
Postboks 353, 4577 Lyngdal

Sist endret: 08.04.2024