Etterlyser støttekontakter og avlastere

Lyngdal kommune mangler støttekontakter og avlastere. Send oss en søknad. Spennende og meningsfylte oppgaver venter.

Støttekontakter jobber direkte med én person, og oppdragene er vanligvis fra 2 til 5 timer per uke.

De som får tildelt støttekontakt kan være barn, ungdom, voksne eller eldre. Mennesker med ulike utfordringer av fysisk, psykisk eller kognitiv art som påvirker deres sosiale deltakelse.

– Målet med støttekontakt-ordningen er å bistå til at mennesker får en meningsfull fritid, basert på deres forutsetninger, ønsker og behov, sier Trine Renate Grave ved kommunens avdeling Forvaltning og bolig. Hun ønsker nå kontakt med personer fra hele kommunen, som er 16 år eller eldre, og som kan tenke seg å jobbe som støttekontakt. Og helst så snart som mulig, ettersom kommunen for tiden har begrenset tilgang på støttekontakter sett opp mot behovet.

– Vi skulle gjerne hatt mange flere godt voksne støttekontakter, presiserer hun.

• Å være støttekontakt krever ingen formell utdannelse, men personlige egenskaper som sosiale ferdigheter, engasjement, selvstendighet, fleksibilitet og evne til samarbeid vil bli vektlagt.
  • Førerkort og tilgang på bil er en fordel.
  • Det kreves også politiattest.

– Vi ønsker at de som søker forteller litt om seg selv, om egne interesser og personlige egenskaper, og hvilken gruppe man ønsker å jobbe med. Eksempelvis barn, ungdom, voksne eller eldre, og hvor i kommunen man helst vil jobbe, sier Trine Renate Grave.

Støttekontakt hjelper illustrasjonsbilde Pixabay.jpg
Lyngdal kommune har løpende behov for flere støttekontakter. Noe for deg? (Illustrasjonsfoto fra Pixabay)

Her er en som trenger støttekontakt

Under finner du litt mer informasjon om et par personer som nå veldig gjerne skulle ha knyttet til seg støttekontakter.

Dersom du sender inn søknad om å være støttekontakt, må du gjerne samtidig opplyse om du kunne tenke deg å knytte kontakt med en av personene under. Da oppgir du referansenummeret.

Ref. nr. 936:

«Jeg er en ung dame tidlig i 20-årene som bor for meg selv og som ønsker en voksen person som blant annet kan følge meg på Sound of happiness og klubbkafé på tirsdager. Tre-fire timer per uke. Jeg trenger trygghet og veiledning når jeg er sammen med andre».

Ref. nr. 178:

«Jeg er en dame på 70 år som har behov for en fritidskontakt to timer i uken. Jeg liker godt å gå i butikken og å dra på kjøreturer. Jeg har egen bil, så det er viktig at du har førerkort».

Søknadsskjema og kontaktperson

Mer informasjon om støttekontaktordningen og søknadsskjema finner du via den hvite knappelenken under. Lyngdal kommune har også behov for avlastningshjem. Det finner du også informasjon om via lenken under. Du benytter samme søknadsskjema.

Støttekontakt og avlastningshjem

• Med tanke på personer som nå venter på å få støttekontakt, anmodes det om at søknad sendes snarest mulig. Det er flere som venter på kontakt!

Avlastere og støttekontakter er organisert under avdeling Forvaltning og bolig, som tilhører virksomhet Servicesenter helse og velferd.

Har du ytterligere spørsmål kan du kontakte avdelingsleder på Forvaltning og bolig, Janne Sire, telefon 900 66 405 eller epost Janne.Sire@lyngdal.kommune.no

Sist endret: 24.01.2023