Vil du være støttekontakt?

Lyngdal kommune har ledige oppdrag for støttekontakter, både nord og sør i kommunen. Spennende og utviklende oppgaver venter.

Støttekontakter jobber direkte med én person, og oppdragene er vanligvis fra 2 til 5 timer per uke.

De som får tildelt støttekontakt kan være barn, ungdom, voksne eller eldre. De har ulike utfordringer av fysisk, psykisk eller kognitiv art som påvirker deres sosiale deltakelse.

– Målet med støttekontakt-ordningen er å bistå til at mennesker får en meningsfull fritid, basert på deres forutsetninger, ønsker og behov, sier spesialkonsulent i kommunens avdeling for Forvaltning og bolig, Gøril Onarheim. Hun ønsker nå kontakt med personer fra hele kommunen, som er 16 år eller eldre, og som kan tenke seg å jobbe som støttekontakt. Og helst så snart som mulig, ettersom kommunen for tiden har begrenset tilgang på støttekontakter i forhold til behovet.

Stillingen krever ingen formell utdannelse, men personlige egenskaper som sosiale ferdigheter, engasjement, selvstendighet, fleksibilitet og evne til samarbeid vil bli vektlagt. Førerkort og tilgang på bil er en fordel. Det kreves også politiattest.

– Vi ønsker at de som søker forteller litt om seg selv, om egne interesser og personlige egenskaper, og hvilken gruppe man ønsker å jobbe med. Eksempelvis barn, ungdom, voksne eller eldre, og hvor i kommunen man helst vil jobbe, sier Onarheim.

Støttekontakt hjelper illustrasjonsbilde Pixabay.jpg
Lyngdal kommune har behov for flere støttekontakter. Noe for deg? (Illustrasjonsfoto fra Pixabay)

Her er noen som trenger støttekontakt

Under finner du litt mer informasjon om tre personer som for tiden har behov for nye støttekontakter. Dersom du sender inn søknad om å være støttekontakt, må du gjerne samtidig opplyse om du kunne tenke deg å knytte kontakt med en av disse tre. Da oppgir du referansenummeret.

Referansenummer 2895:

«Jeg er en gutt på 11 år som har mange interesser, blant annet Lego, film og musikk, handle og lage mat, men det er gaming og data som er den største av de alle. Jeg er en gøyal og blid gutt som liker mye tøys og humor, og jeg er lett å bli glad i.
Jeg ser etter noen som kan være med meg på ettermiddagstid i et par dager i uken. Jeg trenger en ung voksen eller voksen initiativrik person med godt humør, som er rolig og stabil når det oppstår problemer, og kan hjelpe meg med å løse disse. Det kan være vanskelig for meg å sette i gang med aktiviteter, så det er en fordel om du er god på å dra i gang noe. Jeg kan prate lenge om det jeg er interessert i, så det er flott om du liker spesielt gaming. Det er viktig at kjemien stemmer mellom oss slik at jeg kan falle til ro med at du er en trygg person».

Referansenummer 3353:

«Hei. Jeg er en mann på 72 som har lyst på en turvenn og samtalepartner. Jeg liker turer i nærområdet, fisketur, bilturer og kanskje besøk i butikker eller arrangementer i nærheten. Det er nødvendig at du har bil, i tilfelle vi drar på tur. Så hvis du er interessert i å tilbringe inntil 3 timer i uken med meg, så hadde det vært fint om du vil kontakte kommunen så kan vi etter hvert møtes for en prat. Jeg holder til på Byremo».

Referansenummer 178:

«Jeg er en dame på 70 år som har behov for en støttekontakt to timer i uken. Jeg liker godt å gå i butikken og dra på kjøreturer. Jeg har egen bil, så det er viktig at du har førerkort».

Søknadsskjema og kontaktperson

Mer informasjon om støttekontaktordningen og søknadsskjema finner du via den hvite knappelenken under. Lyngdal kommune har også behov for avlastningshjem. Det finner du også informasjon om via lenken under. Du benytter samme søknadsskjema.

Støttekontakt og avlastningshjem

• Fristen for å søke er satt til 31. juli 2022, men vi ønsker å høre fra deg snarest mulig! Noen venter på kontakt!

Avlastere og støttekontakter er organisert under avdeling Forvaltning og bolig, som tilhører virksomhet Servicesenter helse og velferd.

Har du ytterligere spørsmål kan du kontakte avdelingsleder på Forvaltning og bolig, Janne Sire, telefon 900 66 405 eller epost Janne.Sire@lyngdal.kommune.no

Sist endret: 16.06.2022