Kommunen søker private avlastningshjem

Fra tid til annen har Lyngdal kommune behov for private avlastningshjem for barn og unge. Kan det være noe for deg å tilby i ditt hjem?

Fra tid til annen har Lyngdal kommune behov for private avlastningshjem for barn og unge. Kan det være noe for deg å tilby i ditt hjem?

Er du en trygg, tålmodig og omsorgsfull voksenperson, som trives i arbeid med barn? Har du rom for å ta imot et barn eller en ungdom i avlastning en helg i måneden, eller noen timer på ukedager?

Hvis ja hører vi veldig gjerne fra deg!

Avlastning gis til foreldre som har særlig tyngende omsorgsoppgaver, og foregår vanligvis hver fjerde helg, eller på timesbasis i ukedager. Barn og unge som er i avlastning har helseutfordringer eller sykdom av fysisk eller psykisk art, eller psykisk utviklingshemming som gjør at foreldre får tildelt avlastning.

I alle saker er det viktig at barnets familie og avlastningshjemmet har god kontakt og gjensidig tillit og respekt. Vi vektlegger derfor alltid å sette sammen familier som passer godt sammen.

Avlastere og støttekontakter er organisert under avdeling Forvaltning og bolig, som tilhører virksomhet Servicesenter helse og velferd.

Søknadsskjema og kontaktinfo

Mer informasjon om avlastningshjem og søknadsskjema finner du via den hvite knappelenken under. Lyngdal kommune har også behov for støttekontakter. Det finner du også informasjon om via lenken under. Du benytter samme søknadsskjema.

Støttekontakt og avlastningshjem

Har du ytterligere spørsmål om avlastningshjem kan du kontakte Servicesenter helse og velferd på telefon 954 17 171.

Illustrasjon Home Pixabay.jpg

Sist endret: 05.02.2024