Nå kan også Lyngdals kommunale barnehager smykke seg med tittelen Miljøfyrtårn!
Miljøfyrtårn-sertifiseringen av Lyngdal kommune går sin gang, og nå er også barnehage-virksomheten sertifisert.
– Alle de fire kommunale barnehagene er nå godkjent. Det er vi stolte over! Styrerne har gjort et enormt arbeid i forkant. Styrken til styrergruppen er at de løser utfordringer og oppgaver i fellesskap, og det har de gjort også denne gangen, sier Lyngdal kommunes virksomhetsleder for barnehage og grunnskole, Bente Ingebretsen.
Selve sertifiseringsmøtet var torsdag 2. mars. I slutten av april fikk barnehagene overrakt diplomene. Det håndfaste og synlige beviset på at de nå er miljøfyrtårnsertifisert.
Fra før er kommunens to rådhus miljøsertifisert. Inkludert i dette er alt av tekniske tjenester som bygg, energi og renhold, samt felles HMS-systemer.
– Nå jobber vi videre med område for område i kommunen, til hver underliggende virksomhet er sertifisert, sier Kristine Gregersen, prosjektleder for arbeidet med å sertifisere Lyngdal kommune. Nå som barnehagene er sertifisert er planen å starte arbeidet med sertifisering av kulturvirksomheten.
- Målet er at samtlige kommunale virksomheter skal være sertifisert som Miljøfyrtårn innen utgangen av 2023.
Via lenkene under kan du lese mer om sertifiseringen av de to rådhusene, og om det pågående Miljøfyrtårn-arbeidet i kommunen.
Lenke: Første Miljøfyrtårn på plass
Lenke: Skal ta den grønne lappen
Sertifiseringen forplikter
Miljøfyrtårn-sertifiseringen er Norges mest brukte sertifisering for virksomheter som vil dokumentere egen miljøinnsats og vise grønt samfunnsansvar. Men det å kunne smykke seg med tittelen miljøfyrtårnsertifisert, og å bruke den kjente logoen, forplikter.
– Å være Miljøfyrtårn er ikke en engangsjobb. Det innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen, sier Kristine Gregersen.
Lenke: Miljøfyrtårn-sertifisering