Kulturhus

Om Lyngdal kulturhus

Lyngdal kulturhus ble åpnet 10. mai 2004 av daværende kulturminister Valgerd Svarstad Haugland med prinsesse Astrid som hedersgjest.

Lyngdal kulturhus er tegnet av arkitekt Einar Myraker og har et areal på 2700 kv.m. Byggeprosjektet kom på 64,7 mill. kr.

Kulturhuset inneholder bibliotek, flerbrukssal, kinosal, konferansesal, kontorer for kulturadministrasjonen, samt restaurant. Huset ligger midt i Lyngdal sentrum, og dermed er tilgjengligheten svært god.

Primærfunksjonen til huset er bibliotek, konsert/teater og kino, men huset benyttes også i stor grad til møter og konferanser. 

Huset har status som regionalt kulturhus og eies av Lyngdal kommune og Agder fylkeskommune som deleier.

Kulturhuset mottar også støtte til innholdsproduksjon fra fylkeskommunen.

Lenke til Lyngdal kulturhus

 

Om Konsmo Flerbrukshall

Konsmo flerbrukshall stod ferdig i 2010 og er eid et AS eid av Konsmo IL og Konsmo fabrikker AS. 
Lyngdal kommune leier hallen og er ansvarlig for drift og vedlikehold.

Hallen er knyttet opp mot Konsmo skole som bruker den i skoletida, mens lag og foreninger benytter seg av fasiliteter på ettermiddagen.

Hallen har muligheter for de fleste typer innendørsidretter med en banestørrelse på 27x18 meter. 

Den har også innebygget scene som også kan utvides med sceneelementer i øst enden av hallen. Her er det en kjørbar tribune med plass til 199 personer. Den har også et velutstyrt audio-visuelt anlegg som gjør den velegnet til konserter, forestillinger og kino.

Hallen og foajeen kan også leies til større sosiale arrangement som bryllups- og konfirmasjonsfester eller barnebursdager.

I tilknytning til hallen er det også et velutstyrt treningsrom som administreres av Konsmo IL.

Lenke til Aktivitetsoversikt

Sist endret: 23.06.2021