Jordmor

Hvordan kontakte jordmor?

Jordmor har kontor både på helsestasjonen i Konsmo og i Lyngdal sentrum.

For å bestille time hos jordmor kontakter du Lyngdal helsestasjon på telefon 38 33 40 90 (helsestasjonstjenesten i Lyngdal kommune har felles nummer).

  • Åpningstider i Lyngdal mandag til fredag er kl. 08-15.
    Besøksadresse Lyngdal sentrum: Alleen 16
  • Åpningstider Konsmo helsehus: Hver torsdag kl. 08-15
    Besøksadresse Konsmo: Kvåsheiveien 1

Lenke: Helsestasjonen i Lyngdal

Lenke: Konsmo helsesenter

Om tjenesten

Jordmortjenesten er et gratis lavterskeltilbud til alle gravide i kommunen.

Jordmor ønsker å møte deg som er gravid og din partner tidlig i svangerskapet. Målet med tjenesten er å trygge deg som er gravid og din partner gjennom svangerskapet, og forberede dere til foreldrerollen, fødsel og barseltid.

Informasjonen og rådene som gis av jordmor skal være forskningsbasert og vil hjelpe deg som er gravid og din partner til å ta de beste valgene både for dere selv og deres ufødte barn. Jordmor er spesialist på svangerskap, fødsel og barseltid.

Jordmor tilbyr svangerskapskontroller i henhold til nasjonale retningslinjer for svangerskapsomsorg, hjemmebesøk etter fødsel, ammeveiledning, fødsels- og foreldreforberedende kurs, samt barselgruppe på helsestasjonen sammen med helsesykepleier.

Som gravid får du alle rutinekontroller på helsestasjonen. Vi samarbeider med fastlegene og spesialisthelsetjenesten, samt andre faggrupper i kommunehelsetjenesten der det er behov for dette.

Bilde av gravid kvinne med hjertehender på magen
Svangerskapet er en spesiell tid, og både kropp og hode gjennomgår store forandringer. Illustrasjonsfoto fra Pixabay

Det som er viktig for deg

Svangerskapet er en spesiell tid, og både kropp og hode gjennomgår store forandringer. Vi har tid og kompetanse til deg og din partner som venter barn. I noen svangerskap er det behov for ekstra oppfølging. Dette kan skyldes fysiske årsaker eller at man trenger ekstra samtaler.

Vi tar utgangspunkt i din/deres situasjon og det som er viktig for deg/dere.

Kontaktinfo avdelingsleder

Anne Bjørnevåg, avdelingsleder
Alleen 16
Postboks 353, 4577 Lyngdal

Sist endret: 31.01.2023